Monday, June 21, 2010

UMNO LUDAH KELANGIT TIMPA BATANG HIDUNG SENDIRI !!!

Kunjungan PM 1 Malaysia ke Bagan Datoh cukup membanggakan rakyat Bagan Datoh terutamanya orang-orang UMNO.Sedangkan sesama mereka sendiri melahirkan rasa tidak puas hati. UMNO banyak main wayang katanya.

Contoh yang paling jelas bagaimana persiapan sambutan untuk meraikan  Najib.Jalan sanggup diturap baru.Cara mereka menurap jalan juga menjadi isu.Kenapa perlu diturap hanya di hadapan Bangunan UMNO hingga ke Balai bomba yang dalam proses pembinaan sahaja.Kerana rakyat didahulukan biarlah rakyat yang berada di Parit 21 hingga Parit 26 menggunakan  jalan yang berombak-ombak seperti naik motorbot.Kerja-kerja penurapan berjalan seperti projek mee segera di musim PRK.Mengapa selama ini mereka membiarkan jalan itu.Jika dibaiki pun seperti melepaskan batuk ditangga.

Najib juga menjanjikan tanah TOL kepada penduduk setinggan Bagan Datoh.Persoalannya kenapa TOL? Mengapa tidak hak milik tetap?

Baca disini:
http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2010/6/21/nation/6512664&sec=nation

Cukup sedap halwa telinga mendengar ucapan Najib.Kata Najib pembangkang hanya putar cerita.Tidakkah UMNO selama ini yang putar cerita. Mengapa Najib kata isu jet pejuang dan kapal selam itu hanya fitnah pembangkang Semuanya tidak benar. Mengapa Najib bangkitkan isu ini di Bagan Datoh.Wahai rakyat dan pengundi fahamilah sebenarnya Menteri Pertahanan selaku Ahli Parlimen Bagan Datoh tidak mampu untuk menerangkan kepada rakyat hingga terpaksa bawa Bapa 1Malaysia untuk menyelamatkan diri.

No comments: