Monday, May 23, 2011

SECRET RECIPE TIDAK HALAL....AWAS....


Astghfirullah...dah berapa banyak aku melantak kek di secret recipe...Ya ALLAH ampunkanlah dosa hambamu...Kenapa tanda logo halal JAKIM terpampang di pintu masuk kedai ni...??

Tidak berfungsikah LOGO HALAL ini..Rakyat terutamanya umat Islam tertipu lagi...

PENEMUAN DNA BABI DALAM BAHAN RAMUAN SYARIKAT PURATOS MALAYSIA SDN BHD



Mesyuarat Panel Pengesahan Halal Malaysia Bil.14/2011 yang diadakan pada 12 Mei 2011 telah memutuskan permohonan Syarikat Puratos Malaysia Sdn Bhd ( JAKIM-20100609-123757 ) adalah tidak berjayaberikutan penemuan Deoxyribonucleic Acid (DNA) babi dalam bahan ramuan ( Whole Egg Powder dan Whole Milk Powder ) yang digunakan syarikat tersebut. Sehubungan itu, semua pemegang ataupemohon baru Sijil Pengesahan Halal Malaysia yang menggunakan produk keluaran Syarikat Puratos Malaysia Sdn Bhd dikehendaki untuk melakukan perkara-perkara seperti ketetapan berikut :

  1. menukar produk tersebut kepada produk lain yang memiliki sijil halal yang diiktiraf;

  1. mengemukakan resit pembelian produk baru daripada pembekal yang memiliki sijil halal yang diiktiraf ( jika berkaitan );

  1. melakukan proses samak; dan

      4.    mengemukakan bukti surat akuan samak daripada pihak Jabatan Agama Islam Negeri.



Pengirim:   admin  Tarikh:   12/05/2011  Capaian :   25889

9 comments:

Addin said...

salam ziarah.. mohon copy paste utk sebarkan..

Anonymous said...

Sile rujuk kpd link ini:-

http://fatihashuhaimy.blogspot.com/2011/05/update-maklumbalas-dari-secret-recipe.html

Anonymous said...

Sile rujuk link ini:-

http://fatihashuhaimy.blogspot.com/2011/05/update-maklumbalas-dari-secret-recipe.html

Anonymous said...

Sile rujuk link ini

http://fatihashuhaimy.blogspot.com/2011/05/update-maklumbalas-dari-secret-recipe.html

Anonymous said...

Sile rujuk link ini

http://fatihashuhaimy.blogspot.com/2011/05/update-maklumbalas-dari-secret-recipe.html

Anonymous said...

dr apa yg saya bc, "talento brownies concentrate secret recipe" tu adalah satu nama brand bg product puratos...saya dpt gak sms smlm ttg ni so sy cuba clarify betul ke tak... sy jumpa nih.. http://fatihashuhaimy.blogspot.com/2011/05/sijil-halal-syarikat-puratos-malaysia.html
klo nak lebih jelas, mari kita tanya sec rec atau jakim sendiri......tp tak salah klo kita berjaga2....elakkan syubhah kan...

Cikgu said...

hi, sila rujuk link ini..

Statement dr SR
http://www.facebook.com/SecretRecipeMsia?sk=app_4949752878

sy hanya menyampaikan..wallahu alam..

Cik Kyla said...

bace nih dlu..

http://www.facebook.com/SecretRecipeMsia?sk=app_4949752878

Anonymous said...

as salam...

minta izin untuk share ye..terima kasih....as salam....