Monday, February 1, 2010

APA MACAM ZAMBERY..WHY THEY DON'T VISIT U..NIZAR JUGA MEREKA SUKA..

Wakil Kedutaan Amerika kagum dengan PAS

Jeremy Nathan bersalaman dengan Pesuruhjaya
Pas Perak, Tuan Guru Haji Abu Bakar Hussain

Jeremy Nathan menyatakan kekagumannya
kepada kepimpinan Dato Seri Nizar

Kunjungan Wakil Kedutaan Amerika En. Jeremy Nathan, Timbalan Penasihat Politik US Embassy di Kuala Lumpur dan En. Ravi Manickam pagi tadi telah disambut mesra oleh Al fadhil Ust. Abu Bakar Husein selaku Pesuruhjaya PAS Negeri, YB Dato' Seri Hj Nizar, Setiausaha Perhubungan PAS Negeri dan beberapa pimpinan Harian PAS yang lain.

Menandatangani buku pelawat Pejabat Pas Perak

Bergambar bersama

Dalam pertemuan tersebut, Pesuruhjaya PAS Negeri telah memberi taklimat tentang dasar-dasar perjuangan PAS dan perkembangan isu-isu politik terkini di Perak.

Manakala wakil kedutaan Amerika, Mr . Jeremy menyatakan hasratnya bertemu PAS Perak untuk mengetahui perjuangan PAS sebenar yang selama ini kegiatan dan perjuangan PAS tidak mendapat liputan yang tepat melalui media arus perdana. Beliau menyatakan kekagumannya kepada PAS yang begitu terbuka pemikiran dan tindakan, ia sangat berbeza dengan gambaran yang diterima dari pihak lain yang mengambarkan PAS sebagai fanatik agama, anti pembangunan dan berbagai persepsi negatif yang lain. Melalui kunjungan-kunjungan ke PAS Kelantan dan Terengganu sebelum ini ternyata semua tohmahan adalah palsu. PAS juga disifatkan bijak dalam menanggani apa sahaja isu seperti penggunaan kalimah Allah, perkauman, rasuah dan sebagainya. Beliau berjanji akan memberi gambaran sebenar tentang PAS kepada rakyat dan media Amerika.

Suasana meenjadi rancak dalam sessi dialog dan soal jawab, pimpinan PAS dan En. Jeremy masing-masing memberi pandangan terhadap isu-isu politik nasional dan Perak. Beliau begitu peka terhadap perkembangan politik di negara ini, dan ingin mengetahui isu sebenar dari sumber yang sah. Melalui pertemuan seumpama ini, beliau mendapat gambaran sebenar dari sumber yang benar dan tepat.

No comments: