Thursday, December 31, 2009

HA..AMBIL..NI DIA JAWAPAN YB HUSAM..

AM-"lebih baik puasa" saja jika tak ada bahan nak tulis.Jangan refer pada sumber yang tak sohih.Betul kata "mountdweller"bila kena sound dengan TGNA "celaka blog itu" baiklah buat solat taubat 40 malam.AM sokong tindakan YB Husam.SAMAN.Maknanya penulis ni banyak duit sebab itu dia sanggup ambil risiko.Niat jahat mereka terang lagi bersuluh.Timbulkan isu supaya TGNA tergolek tidak berjaya.Sekarang buat pasal pula dengan YB Husam.Melaga-lagakan 2 pemimpin ini.Sekarang ini kepala otak juak-juak ini ligat mencari siapa pula mangsa seterusnya.
TERIMA 15 JUTA, HUSAM SAMAN BLOG

Salmah Mat Husain
KOTA BHARU, 30 Dis: Pengerusi Jawatankuasa Perancangan Ekonomi, Kewangan dan Kebajikan Masyarakat Negeri, Datuk Husam Musa, hari ini menafikan beliau akan meletakkan semua jawatannya termasuk sebagai Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Salor.

Katanya, tidak ada sebab kenapa beliau harus berbuat demikian sedangkan pada masa yang sama beliau lebih menumpukan tuntutan royalti minyak dari Kerajaan Pusat.

“Lainlah kalau dah dapat royalti besok tuan-tuan buat rumous macam tu,”ujarnya sambil ketawa.

Katanya, akibat khabar angin sebagaimana yang didakwa dalam blog atau media itulah yang menyebabkan beliau membuat tuntutan saman dari pihak yang menyebarkan berita tidak benar.

Setakat ini beliau telah mengemukakan saman terhadap satu blog berhubung kes yang mendakwanya akan menerima wang dari Datuk Tamrin sebanyak RM15juta.

“Saya dah hantar surat saman kira-kira lebih sebulan lalu pada alamat di Klang, walaupun penulis blog terbabit orang Kelantan dan peguam saya memang dah saman dia. Dan dia ni kita dapati ‘cybers troopers Umno’,”ujarnya.

Beliau juga memberitahu, media seharusnya tidak menjadikan laman web atau blog tertentu khususnya yang didalangi pihak Umno sebagai bahan berita untuk siaran media.

Sambungnya, sebagai contoh sebuah akhbar harian hari ini yang mendakwa beliau telah menyindir keluarga Menteri Besar, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, juga tidak benar.

“Tidak betul macam tu, kenapa saya nak sindir Tuan Guru, saya sendiri ada keluarga, ada adik-adik, bahkan adik saya sendiri pernah ditemuduga oleh sebuah agensi kerajaan negeri beberapa tahun lalu.

“Saya nasihatkan agensi kerajaan ni jangan ambil adik saya walaupun berkelayakan, saya lakukan demikian untuk menjaga imej kerajaan negeri disamping ingin mengelak tuduhan-tuduhan macam ni dari pihak yang tidak bertanggugjawab,”ujarnya.

Sambungnya lagi tulisan dalam blognya sebelum ini bukan bermaksud menuding sesiapa, apa lagi kepada Tuan Guru.

Sambungnya, akhbar hari ini memetik kenyataannya dalam blog beliau itu kononnya menyindir Tuan Guru, seolah-olah ingin melaga-lagakan beliau dengan Tuan Guru.

Menurutnya, sebelum ini beliau pernah mengemukakan surat tuntutan saman kepada akhbar Utusan Malaysia dan New Strait Times (NST) berhubung perkara yang sama.

Ketika ditanya berhubung perkembangan tuntutan saman, beliau memeberitahu setakat ini NST mengemukakan kepada peguamnya untuk berunding awal tahun hadapan.

Ketika menjawab jumlah tuntutan saman terhadap kedua-dua media terbabit beliau bagaimanapun tidak menyatakan dengan jelas berhubung jumlahnya.

“Saya memang tidak letak hargalah, hanya sekadar munasabah saja, lagipun apa yang saya lakukan sebagai pengajaran untuk para media sahaja, tidak lebih dari itu,”ujarnya lagi./Harakahdaily

5 comments:

LanaBulu said...

Puak2 ni dah mati kutu..
Merayau..
Meracau..
dan menyalak ...
demi kesinambungan hayat...itu je

Sekretariat Parlimen Kota Raja said...

Ana baca dalam komen blog kawan kita tu dia akan sambung lagi 'celaka blog itu' untuk siri ke 4,5,6,7,8,9,10,1,12,13,14,15 dan bla bla bla ..... sampai dia puas hati setelah kena ayat beracun TGNA.

Nilah '2L' versi PAS

1. Lagak
2. Laga

Sambung komen kawan-kawan semua

anak muallaf said...

LB,
Tu la gheja depa.Bukan depa sedaq dah dosa pahala.Depa main tibai saja.Halal haram depa tolak ketepi..

anak muallaf said...

SPKR,
Ana juga ada baca.Ada somebody with him..may be.
Kita baca saja jangan ulas apa-apa.Jika kita ulas batal puasa kita.

Sekretariat Parlimen Kota Raja said...

OK