Thursday, December 17, 2009

APA ITU GST????$$$$$UNTUK SIAPA=GANYANG SAMPAI TERBARAI

Sebut GST sedap dengar.
Apa tu mak cik?
Tak tau la menatang apa?
Mak cik dengaq tang mana?
Tu..tali besen dok habaq..
(mak cik ambil tali ambil besen gantung lagi baik)
Mak cik mai chek nak habaq ...GST tu menatang apa...

GST=GOODS AND SERVICES TAX
Undang baru untuk mencukai 4% warga telah mula di baca pagi ini di Parlimen.

Satu ketika dahulu negara banyak duit.

Tetapi telah dibazirkann dengan membuat KLCC, Litar Sepang, F1, Monsoon Cup, Formula One , kapal selam, Altantuya, Sukhoi, stadium runtuh, hospital bocor, sekolah rahai dan seribu satu macam kerenah untuk merembat dana negara.

Yang terbaru Formula One : semuanya projek merembat duit rakyat !

Hari ini kerajaan telah habis duit.

Cara terpnatas : kenakan cukai.

Semua rakyat – kecik besar tua muda – tahun hadapan
jika membeli apa saja akan kena cukai 4%.

Justeru dari sekarang mulakan kempen GST = Ganyang Sampai Terbarai

3 comments:

Cikgu Adham said...

salam.. huhuhuhuhu xtau la apa nk jd.... makin hr bebanan rakyat maki bertambah... maknanya makin hari rakyat hidup makin susah..

Ayiem said...

Memang dasar kerajaan toghut,asyik nak nayakan rakyat je...

Dapat duit seludup bawak keluar negara....

ijoks2009 said...

Salam akak,
Sy pernah dgr Tuan guru Nik abd aziz cakap kerajaan dan gengster ni sama saja,sama-sama ada lambang mereka sendiri sama-sama ada pembodek dan pengawal dan sama-sama memeras ugut duit rakyat.

Raja-raja zalim zaman dulu dua tiga hari dlm setahun akan mengarahkan pengawal dia merampas harta rakyat dari rumah kerumah.Kera;Jaan zaman moden hari-hari ambil duit rakyat ,lagi Zalim.

Tapi masih ada rakyat yg tak sedar perkara ini,bagi mereka selagi mereka dan keluarga mereka dpt hidup mcm biasa xde org kacau kira dah ok.
mereka ini lah yg x peduli apa nak jd pd Masyarakat dan politik negara.
Sedangkan Nabi bersabda
"Bukan dari golongan kami sesiapa yg tak mempedulikan nasib saudara mereka org mukmin"