Tuesday, January 8, 2013

SINDIKET "MEMELUK ISLAM" TERBONGKAR !!
Satu sindiket penipuan dengan cara 'memeluk Islam' oleh sebuah keluarga kaum India yang diketuai seorang wanita, dipercayai ibu kepada keluarga tersebut, Paravathiam A/P Mayavan K/P 64073--02-5484, kini sudah terbongkar!

Tujuan mereka melafazkan syahadah berkali-kali adalah untuk mendapatkan simpati, bantuan kewangan dan sumbangan orang ramai terutamanya dari penganut Islam di negara ini.

Kronologi sindiket :

1) Mula dapat dikesan pada 16/12/12 di Surau Taman Seroja, Salak Tinggi, Selangor.

2) Kali kedua pada 25/12/12 di Masjid Istiqamah, Puchong, Selangor.

3) Kali Ketiga pada 26/12/12 di Surau Madaniah USJ 18, Selangor.

4) Kali Keempat di Masjid Al Ekhsan Sek 24, Shah Alam, Selangor.

5) Terakhir kali kelima di Surau Al Sobah, Bandar Baru Bangi, Selangor pada 4/01/13.

Caranya : Ibu kepada keluarga ini akan berjumpa dengan Imam masjid/surau yang menjadi sasaran dan memberitahu bahawa satu keluarganya berhajat nak memeluk agama Islam.

Sudah pasti sebaik saja selesai upacara melafazkan kalimah syahadah dilakukan maka orang ramai yang hadir akan memberikan sumbangan berbentuk wang ringgit kepada keluarga ini.

p/s : Harap perkara ini dapat pemerhatian serius oleh pihak berwajib. Sekiranya anda terserempak dengan mereka, mohon laporkan segera kepada pihak masjid/surau atau pihak yang berkaitan. Sebarkan !
 
sumber dari sini 

2 comments:

Samsudin Jidin said...

Assalam, mohon mempertimbangkan supaya menjadikan blog ana http://mybabah.blogspot.com sebagai teman blogger tuan sebagai promosi blog ana. Tuan tidak perlu risau kerana sememangnya kita sehaluan, insya-Allah. Wallahualam.

Samsudin Jidin said...

Assalam ustaz. Mohon pertimbangan untuk memasukkan blog ana ke dalam blog list ustaz. Blog ana http://mybabah.blogspot.com. Wassalam.