Tuesday, June 21, 2011

BANYAKNYA ELAUN MENTERI..pOTONG LA BAGI RAKYAT SIKIT...






















Ini apa yang Menteri dapat ? betul ke ? renungkan lah .....

1. Bercuti keluar negara sekali setahun terutama selepas persidangan Dewan Negara
- semua perbelanjaan ditanggung oleh kerajaan termasuk tiket penerbangan, hotel, duit poket sebanyak RM50,000.00. Kalau tidak bercuti keluar negara seorang menteri boleh menuntut sebanyak RM50,000.00 tanpa resit.

2. Bil letrik percuma ditanggung oleh kerajaan Malaysia

3. Bil Air percuma ditanggung oleh kerajaan Malaysia

4. Bil telefon percuma ditanggung oleh kerajaan Malaysia

5. Peruntukan perkakasan dapor/perhiasan rumah dll boleh dituntut setahun sekali sebanyak RM40,000.00

6. Sebuah kereta Mercedes S320, di lengkapi dgn telefon bimbit,satu pemandu,minyak percuma.Kalau guna khidmat pemandu kementerian, dapatlah duit percuma.(perdana sebagai kereta rasmi semata-mata)

7. Semua pemberian derma seperti kepada perkahwinan, kematian,atau pemberian kepada badan kebajikan kebajikan boleh dituntut.

8. Boleh mengadakan rumah terbuka setiap hari raya, segala perbelanjaan ditanggung oleh kerajaan. Kebiasaan Menteri menuntut sebanyak RM400,000.00

9. Setiap menteri biasanya tuntutan mereka sebanyak RM45,000.00 semua elaun perbelanjaan tidak termasuk elaun-elaun dalam slip pendapatan bulanan.

Jadi, tunggu apa lagi, semua pakat turun pada 9 Julai ini - ajak semua kawan-kawan dan saudara mara.

cheguBard

8 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

ee..bengangnyer nengok kemain banyak deme ni, mohon share ye, tq :)

ieda said...

makanya.....bila nak buat apa2 majlis @ event jangan lupa hantar surat minta sumbangan drp mereka terutamanya time2 dekat pilihanraya mcm tahun ni.

shila ariff said...

ishk..ishk..biar benar??..byknya keistimewaan jadi menteri ni ye...

Anonymous said...

sumber dr mane ni? sahih ke? klu x baik diam je..jgn rosakkan pemikiran anak bangsa..BERSIH hanya menjahanamkan negara..Bersyukurlah wahai manusia!!! Jangan jadi pengkhianat bangsa..

Anonymous said...

betul ke? janganlah dirosakkan pemikiran org lain dgn cerita yang tidak benar..Jangan jadi pengkhianat bangsa!! Bersyukurlah...

Anonymous said...

eh, bangang nyew..... Gaji PM kita ni adalah yang terendah drp PM2 negara lain... x yah pegi jauh, Singapore yg kecik 2 jew.. PM die dpt 600,000K maa..... x t'masuk share2 Temasik yg family die punye lg. nak cakap ape, da ketua negara. Dia la yg tarik pelabur berbillion2, bukak peluang kerja sana sini, ibarat CEO kpd syarikat la. Cume tanggungjawab beliau jauh lagi besar drp CEO syarikat2.... Kenapa x p'soal elaun Raja2 pulak x pon Agung kew..????

Anonymous said...

"gaji PM kita antara terendah berbanding dgn negara2 lain" kata 10.29 pm..

ko ni pandai tapi bodoh tu lebih skit..itu baru gaji PM,x termasuk elaun lain.total2 kt rm200k! lagi satu..kenapa ko x persoalkan harga minyak negara kita dgn negara2 timur tengah? negara kita adalah negara top 30 pengeluar mnyak dunia.tetapi minyak di negara kita adalah yg paling mahal..sama mahal dgn negara rankingnya ke 100..kat sini pn ko x nampak..dasar otak bodoh jahiliyah ! hahaha

Anonymous said...

bro ! Pengkhianat bangsa tak apa..tapi jangan jadi pengkhianat agama Allah. ingat..bangsa bukanlah ukuran masuk syurga tetapi agama dan ingatlah..sesiapa yg terlalu membanggakan agama lebih drpd agamanya.maka nerakalah tempatnya ! allahuakbar.."aku x bangga jadi melayu tapi aku bangga di lahirkan islam"