Monday, November 15, 2010

APASAL MB MAHKAMAH PERAK NI ? PENING LEPAS SAMBUT DEEPAVALI KAH?

Zambry dan Umno Perak raya Aidil Adha lewat seminggu?

Jika diperhatikan kepada banner diatas, ianya bukanlah buatan Umno cawangan tetapi bertaraf negeri kerana terkandung ucapan hari raya daripada Menteri Besar Rampasan Perak serta barisan kepimpinan kerajaan rampasan mereka.

Jika pada hari raya Aidilfitri yang baru lalu, Umno memperkenalkan kita denganbulan Islam yang baru, tetapi pada hari raya Aidiladha kali ini, Umno sekali lagi membuat kejutan dengan menyambut raya lewat seminggu daripada yang telah ditetapkan.

Ditika seluruh umat Islam bakal menyambut Hari Raya Aidil Adha pada 10 Zulhijjah 1431H tahun ini, Zambry dan juga Umno Perak membuat suatu kelainan dengan merayakannya pada 17 Zulhijjah 1431H (rujuk banner diatas).

Sekarang ini, Zambry boleh melakukan apa saja kerana pasti mendapat pembelaan daripada Harussani biarpun perkara tersebut jelas melanggar syariat Islam.

Diharap semoga Zambry tidak mengikat lembu-lembu qurbannya di mana-mana tiang seri selepas ini sudah le. Nanti tiang seri tu tumbang, payah pulak Zambry nak explain pada Mufti yang dia tolong pegang tiang seri tu aje, jangan bagi tumbang.

2 comments:

A.Hasyim said...

jenis x berapa cerdik.bila2 pun akan tunjuk kebengongannya...mufti tlg nasihat skt bab2 bulan Islam ni..makin merapu MB sorang ni...

Isa said...

Salam Kak Leha,

Mamak Harami ni terlebih togok Todi Deepavali... pasal tu merapu dia tak habis2 lagi..

hahaha...