Monday, May 24, 2010

MAAFKAN KAMI ! MAAFKAN KAMI ! JANGAN DOK BUAT PASAL LAGI.....

KRISTIAN TOLAK PAS : SINAR HARIAN MOHON MAAF SECARA TERBUKA

(Keratan akhbar yang menunjukkan permohonan maaf
Sinar Harian secara terbuka berkaitan laporan berbaur fitnah sebelum ini)


Permohonan maaf itu dibuat selepas mendapat bantahan dan peringatan daripada PAS Perak melalui kenyataan bertulis yang dibuat oleh Timbalan Pesuruhjaya PAS Perak, Dr. Haji Khairuddin bin Dato` Abd. Malik.

Selain permohonan maaf, Sinar Harian juga menyiarkan kenyataan rasmi daripada Dr. Khairuddin di muka surat yang sama.

Sebelum ini, Sinar Harian dalam laporan akhbarnya edisi Perak telah memutar belit kenyataan paderi, konon kristian menolak PAS. Padahal kenyataan itu telah diputar belitkan oleh pihak media berkenaan dengan niat untuk mengelirukan orang ramai.

Ulasan itu telah dibuat Sinar Harian berdasarkan satu pertemuan Paderi dari Seluruh Gereja di seluruh Daerah Kinta dengan pihak PAS Perak.

Berdasarkan kepada kenyataan Datuk Seri Ir. Muhammad Nizar Jamaluddin, tidak ada pun kenyataan daripada pihak kristian yang menyatakan 'kristian menolak PAS', cuma apa yang disebut, kalau program tersebut dianjurkan tiga tahun lepas mereka pasti tidak akan hadir.

Nizar turut menegaskan sebelum ini, "Sinar harian perlu membuat pembetulan secara terbuka dalam akhbarnya atau mengadapi tindakan mahkamah."

Selepas mendapat bantahan itu, Sinar Harian telah pun membuat permohonan maaf secara terbuka itu di akhbarnya Jumaat lepas

No comments: