Sunday, November 1, 2009

CARI KETENANGAN DI LATA KINJANG

Sesungguhnya bumi Allah ini penuh keajaiban..subhanallah..Allah Akhbar
Sudah letih dengan kemelut politik dan pimpinan..walaupun kita ahli biasa tetapi..
apabila berlaku kemelut kita juga turut menerima tempiasnya...

Pimpinan kena ingat kami muslimat juga turut membantu memenangkan YB-YB
Janganlah senang-senang jadi katak....
Janganlah senang-senang buat statement yang bukan-bukan pada musuh politik...

Wujudkah ketua...kalau tak ada pengikut...
Bukan nak ugut...tapi nak ingatkan...
Ingat jasa-jasa kami dibawah ni..
Muslimin panjat pokok naikkan banner..
Muslimin panjat tiang gantung bendera..
Muslimat yang di hamun oleh pengundi..
Muslimat yang dikejar anjing kala berkempen..

Alhamdulillah hari ini hubby ajak pergi terapi minda di Lata Kinjang..
Nama je dok Perak ni le first time pergi...
Dengar curahan air terjun..nyaman ..relax..damai..

Mula tu mengah juga panjat tangga..
Tak tau la berapa kilo calory terbakar..
Alhamdulillah diatas sana kutemui damai di hati subhanallah...
Ada jambatan gantung..ehem..sebut betul-betul..jamm..baaa..tann..gann...tuunngg..seram..
Faham lah kot..ye...


atas kepala anak muda ni le..jambatan gantung..maleh nak snap..semak
tugu menyapa kedatangan anda
gelongsor semulajadi..cubalah kalau berani..
tenang ..damai dan nyaman..
adeq cabar.. umi..siapa dulu sampai atas..mak aii...
ambillah trophy tu pada adeq..umi tarik diri...
adeq dah tak sempat tukar baju lagi..hantu air agaknya ...
sesipa yang belum pernah datang dan sampai kesini..
datanglah bawa family rugi kalau tak datang...
anak-anak biar mandi kat bawah..atas bahaya..


4 comments:

Ayid said...

Salam akak. Itu dekat kg zaujah ana. Kalau hujan jng mandi air dia pasang ada kepada air. Sungai itu lah yg masuk ke kuala depang yang hanyut kan budak sekolah. Jng naik atas batu dah banyak orang jatuh. Pertengahan bulan 11 ini durian jatuh kat gpg. Buatlah istimak kat tempat kita perjumpaan blogger dulu. Bawa jemaah akak

zai said...

Salam Kak Leha..

Bestnye bawak anak2 g lata kijang kan ? selepas melalui beberapa tekanan didalam parti sebelum ni. Mudah2an Allah permudahkan segala urusan kepada hamba2NYA yang berjihad dijalanNYA..

Zai pernah pergi ke LATA KIJANG kira2 2 tahun lepas. Memang best tempat tu..pokoknya mmg kat perak banyak tempat2 menarik utk dilawati..zai kalau g perak mesti singgah banyak tempat2 perkelahan, zoo dan juga water themepark kat tambun tu..Sebenarnya tumpang seronok bila tengok anak2 enjoy kat sana..

Semoga Allah memberi kesihatan yang baik kepada kak leha sekeluarga selalu hendaknya..

anak muallaf said...

Salam kembali ayid,
Tadi pun ada juga hujan.x lebat sangat.Tempatnya memang cantik..
Ayid sebut durian abang memang crazy durian.x ingat masa kita jumpa d Gopeng dulu..
Insyaallah akak dan batalion akan sampai..sahabat musim durian lah katakan..hu..hu..

anak muallaf said...

Salam kembali Zai,
Yang excited panjat tangga..mak aii..dulu masa ngajar panjat juga tangga tapi tak loteh sangat..
Air terjun punya pasal redah juga..
Alhamdulillah.. memang cantik..
Insyaallah lepas ni nak cuba masuk gu tempurung pula..tunggu anak-anak cuti sem..