Sunday, August 2, 2009

LAYAN GAMBAR MANSUH ISA


Ada yang mendakwa jumlah penyokong anti-ISA mencecah 20 000 orang, ada yang kata 80 000 orang, dan ada yang kata jumlah rakyat yang turun menentang akta yang zalim itu mencecah100 000 ribu orang. Di balik angka puluhan dan ratusan ribu itu ada juga suara-suara yang mengatakan jumlah yang hadir hanya sekitar 5 000 orang sahaja.

Nilaikanlah sendiri koleksi gambar yang saya salin & tampal di atas. Hak cipta gambar-gambar tersebut milik Malaysia Kini, Merdeka Review, Wargamarhaen, blog-blog pro anti-ISA, dan jurugambar-jurugambar yang menggadaikan keselamatan diri untuk merakamkan peristiwa bersejarah tersebut. Tanpa tekad dan keberanian mereka sudah tentu suasana sebenar peristiwa bersejarah ini tidak dapat dirakamkan dengan tepat dan telus. Terima kasih kepada mereka!

Berdasarkan laporan terkini Malaysia Kini (11.58 malam) "Seramai 589 orang termasuk 44 remaja bawah umur 18 tahun dan 40 wanita ditangkap perhimpunan menentang Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) di beberapa tempat di tengah Kuala Lumpur sepanjang hari ini."

catatan: copy n paste dari blog duniacacamarba

No comments: